Ниски Цени, Бързи Доставки, Всички Видове Компресори за Авто-Климатик

18.06.2018

Оригинални компресори за климатика на вашият автомобил от СПИИД ООД

Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор за климатик тойота, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик мазда,Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик нисан, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик сузуки, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик мерцедес, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик BMW, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик опел, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори! компресор климатик рено, Kомпресор за климатик от Спиид ООД, Ниски цени за автоклиматични компресори!Били ли сте непоносимо изпотени в колата си заради не-работещ климатик? Ето едно кратко ръководство за принципа на работа на автомобилният климатик и няколко съвета за елементарни проверки, ако не работи добре или изобщо.
Fix Your Car's Air Conditioner Step 1.jpgFix Your Car's Air Conditioner Step 2.jpg
Запознайте се с най-важните компоненти на вашият авто климатик.

Compressor: Това е компресора благодарение на който циркулира хладилен агент в системата.

Фреон: За съвременните автомобили е хладилният агент е наречен R-134a, докато за по-възрастните автомобили е хладилният агент е наречен R-12.

Кондензатор: При променящата се фаза на хладилния агент от газ към течност  се произвежда топлина, благодарение на кондензатора се охлажда агента.

Expansion клапана: Това е нещо като дюза, тя пулверизира хладилният агент.

Изпарител: Това е вътрешният радиатор който топлоотдава от хладилния агент към купето посредством издухване на въздух от вентилатор. Така се охлажда колата ви.Fix Your Car's Air Conditioner Step 3.jpg

Основен принцип на работа на авто-климатик.

Компресорът поставя хладилния агент под налягане и го изпраща към кондензатора. Компресирането на газа го прави доста горещ. Благодарение на кондензатора,  топлината на хладилния агент се понижава. Когато хладилния агент се охлажда до температурата на насищане, тя ще промени фазата на агента от газ в течност (тогава се излъчва сноп на топлина, известен като “латентна топлина на изпаряване”). Втечненият агент след това преминава през разширителен клапан. След това агента е експулсиран  в изпарителя.  След това преминава през радиатора вътре в купето, и обратно в компресора. Така втечненият агент се превръща от течен, отново в газ с ниско налягане. И така двете фази на агента се повтарят до безкрай.

Fix Your Car's Air Conditioner Step 5.jpg

Няколко прости проверки когато климатика ви не работи.

Палите колата, включвате на АС, след това отворете предният капак и погледнете в двигателният отсег. Локализирайте компресорът обикновено прилича на помпа, като от едната страна има големи гумени и стоманени маркучи които вървят към него. Шайбата в предната част на компресора представлява външна ролка по която се движи ремъка и вътрешен ос, между двете има един електрически съединител който предава движението от ремъчната шайба към оста. Ако климатика ви е включен и вентилаторът за вътрешното пространство е включен, но магнитният съединител не се е включил за да предаде движението от шайбата към оста на компресора значи имате проблем.

Някои от възможните дефекти са: изгорял предпазител, липса на фреон в системата (ако количеството е под полвината климатика не работи).

За да се ориентирате защо не ви работи климатика, следвайте следните стъпки:

Проверете таблото с бушоните (възможно е да имате повече от едно табло в колата), ако намерите изгорял предпазител го заменете с друг, но със същият ампераж.
Намерете някой от конекторите за зареждане, отвийте предпазната капачка. Под нея се намира игличка (като игличка на винтил на автомобилна гума), натиснете за кратко игличката. Ако в системата има достатъчно хладилен агент ще усетите той да излиза под голямо налягане. Ако системата е празна или полупразна, налягането ще е незначително. 

Ако не можете да намерите и отстраните проблема сами, но желаете да шофирате комфортно с работещ климатик се обърнете към специалист на автосервиз SPEED.

 

Обрантно↑

Translate »